ВИНЕН ТУР ЗА ЦЕНИТЕЛИ В МАКЕДОНИЯ

ВИНЕН ТУР ЗА ЦЕНИТЕЛИ В МАКЕДОНИЯ

 

София – Благоевград – Демир Капия – Кавадарци – Охрид – Св. Наум – Скопие – София

27 – 29 СЕПТЕМВРИ 2019

3 ДНИ / 2 НОЩУВКИ

 

АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА:

► Дегустация на 12 вида уникални македонски вина, в 3 елитни винарни в района на Тиквеш, Демир Капия и Охрид;

► Туристическа програма в стария град Охрид и на прекрасното Охридско езеро;

► Музея на виното, единствен по рода си в Македония;

► Разходка до Билянини извори и манастира „Св. Наум“- последната българска светиня в югозападна Македония;

► Македонската столица Скопие – градът на контрастите;

► Бутиков хотел 4* в близост до красивото Охридско езеро.

 

ПРОГРАМА:

1–ви ден /27.09./:  Отпътуване  от София в 07.00 ч. от паркинга пред Национален стадион „В. Левски“ по маршрут София – Благоевград - ГКПП Ст.Лисичково – Делчево – Велес - Демир Капия. Пристигане в района на винарска изба „Попова кула“ около обяд. Винарска изба „Попова кула“ и лозовите й масиви се намират в южната падина на Велико Бърдо, западно от прекрасното градче Демир Капия. Най-старите археологически находки доказват, че хората по тези места са отглеждали лозя и произвеждали вино още през 13 век пр.н.е. Район Демир Капия, който е част от Тиквешкия винен подрайон, притежава отлични климатични и почвени условия за отглеждане на лозя. Винарската изба функционира от 2005 година и произвежда вино от 11 различни сорта грозде, между които Станушина, Вранец, Каберне, Жилавка, Шардоне и други.

Кратка обиколка на винарната и запознаване с производството на виното и използваните в процеса суровини, както и с историята на региона. Обяд с дегустация на 4 вида качествени местни вина.
След обяда – посещение на Демир Капия и Музея на виното, в който ще имате възможност да разгледате 3 различни експозиции.  Отпътуване за град Кавадарци за посещение на най-старата и най-голяма изба на Балканите „Тиквеш“, със 130 годишен опит във винарството и производство на близо 20 милиона литра вино годишно. В нея се произвеждат вина от уникалните за Македония сортове Вранец, Тамянка, Станушина, Кратошия, Гренаш Блан или Белаш, както го наричат местните. Тиквешия е главния винен регион на Македония, а изба „Тиквеш“ е най-големият собственик на лозя в страната. Дегустация на 5 вида Тиквешки вина. Продължаваме към Охрид – град съчетал вековната историческа традиция с невероятната красота на Охридското езеро. Настаняване в хотел 4* на брега на езерото. Свободно време за вечеря. Нощувка.

2-ри ден /28.09./:  Закуска. Пешеходна туристическа обиколка в стария град с местен екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада и пристана на града, Паметника на Св. Климент Охридски - патрона на града, Къщата на братя Робеви, Работилницата за ръчна изработка на хартия по стар традиционен китайски начин, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица - Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Климент Охридски. Разходката продължава с Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост, Църквата “Св. Богородица Каменска”, Стария чинар - хилядолетното дърво в града. След обиколката – посещение на винарска изба в Охрид „Мал Св.Климент“ с включен обяд и дегустация на 3 вида местни вина. МАЛ „Св.Климент“ се намира на един от входовете на стария град и представлява бутикова семейна винарска изба. Производството й е концентрирано в характерни за региона на Охридското езеро вина – Ркацители, Охридско црно, Вранец. След обяда  - разходка до манастира „Св.Наум“ – последната българска светиня в югозападните македонски покрайнини. По пътя посещение на Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица”. Разглеждане на “Св. Наум”, църквата "Св. Св. Арахангел Михаил и Гавраил", параклиса "Св. Петка" със светена вода. Връщане обратно в Охрид. Свободно време за вечеря. Нощувка.

3-ти ден /29.09./: Закуска. Отпътуване за македонската столица - Скопие. Свободно време за обяд в града и разходка с разглеждане на централната част, каменния мост над река Вардар, Скопското Кале, Старата Скопска Чаршия и други. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Категория

Екскурзии

Дестинация

Македония, Охрид

Цената включва

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус за международни превози;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Охрид;
 • Посещение на винарска изба „Попова кула“ с включен обяд и дегустация;
 • Посещение на изба „Тиквеш“ Кавадарци с дегустация;
 • Посещение на семейна винарна „Мал Св. Климент“ в Охрид с включен обяд и дегустация;
 • Посещение на Демир Капия с Музея на виното /включена входна такса/;
 • Туристическа програма в стария град Охрид с местен екскурзовод;
 • Посещение на манастира „Св. Наум”, Билянини извори;
 • Медицинска застраховка с Аситанс;
 • Водач-придружител от агенцията.

Цената не включва

 • Входните такси на посещаваните обекти – около 15 лева;
 • Доплащане за медицинската застраховка за лица над 64 г.- 3 лева;
 • Разходи от личен характер.

Забележка

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Македония, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.

Етикети

Винен тур в Македония, Винен тур за ценители, Екскурзия в Македония, Екскурзии в Охрид

Резервирайте незабравимата почивка за Вас сега !

РЕЗЕРВИРАЙ